Mărțișorul lucrat manual, care spune o poveste, aduce cea mai multă bucurie și face să îți rămână primăvara în suflet. Ieșit din mâinile persoanelor cu dizabilități, pentru care șnurul în alb şi roşu semnifică speranță, mărţişorul ne îndeamnă la căldură și toleranță!

An de an, în preajma primăverii, persoanele cu dizabilități aflate în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 dovedesc că talentul și creativitatea pot depăşi orice handicap, fizic sau psihic, în cadrul atelierelor de creație în care realizează mărțișoare lucrate manual.

Când în procesul de creaţie este implicat şi principiul reciclării, conform căruia nimic nu se pierde, totul se refolosește, doamnele și domnișoarele cochete au ocazia de a purta o mică broșă, în formă de fluture, confecţionată dintr-o veche eşarfă de mătase, donată la magazinele caritabile SocialXChange din Sectorul 6. Totul se întâmplă în cadrul atelierelor de artă, acolo unde orice produs poate îmbrăca noi haine, cu parfum de primăvara!

“La mărțișoarele handmade au lucrat în ultimele săptămâni copiii și seniorii beneficiari ai serviciilor oferite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Munca lor aşteaptă să fie admirată și răsplatită în cadrul Târgului de Mărțișor pe care îl organizăm cu această ocazie. Vă aşteptăm pe toţi!”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, pentru site-ul institutiei pe care o conduce.

Târgul de Mărțișor se desfășoară în perioada 25 februarie – 8 martie, între orele 09:00 – 21:00, în părculețul din fața intrării Centrului Comercial Drumul Taberelor, de pe Strada Brașov, nr 25.