Timpul petrecut la birou este egală în medie cu o treime din viața unui angajat. Având în vedere că ne petrecem o a doua treime din viață dormind, perioada din viață pe care o petrecem la serviciu reprezintă o perioadă enormă din viața oricăruia dintre noi. Dacă privim lucrurile din această perspectivă este ușor de înțeles de ce confortul la birou are un impact uriaș asupra sănătății și stării de bine generale a angajaților unei companii. Un studiu independent efectuat în 2005 în mai multe domenii de activitate (media, cercetare, marketing, IT, etc.) pentru o casă de arhitectură din Marea Britanie a arătat că felul în care angajații percep spațiul de birouri din punct de vedere al designului și funcționalității afectează în mod decisiv creativitatea, productivitatea și retenția acestora, ba chiar și decizia de angajare. Printre altele, respondenții au evidențiat care sunt elementele care le afectează performanțele și starea psihică, mobila office ocupând un loc de frunte în topul factorilor cu impact major.

Concret, 58% dintre respondenți erau convinși că mobila office pe care o foloseau zilnic nu a fost creată sau achiziționată luând în considerare nevoile lor specifice. În acest sens, o soluție este mobila office la comandă, concepută și executată luând în calcul specificul activității fiecărui departament al companiei. Ca exemplu, cei ce lucrează în departamente ca cel de HR sau Contabilitate vor avea nevoie de birouri care să le asigure un blat generos, potrivit pentru lucru cu dosare și acte concomitent cu utilizarea unui calculator. Pe de altă parte, cei ce lucrează într-un Call Center nu simt nevoia unor birouri foarte generoase din punct de vedere al dimensiunilor însă vor vrea birouri și scaune ergonomice care să le asigure confort pe perioada petrecută în fața calculatorului.

Prima impresie contează! Un potențial angajat venit la un interview de recrutare își va forma o primă impresie despre viitorul său job bazându-se aproape exclusiv pe designul spațiului de recepție și al sălii de interview. În cadrul studiului despre care vorbeam anterior, 33% dintre cei intervievați au spus că au decis să accepte oferta de angajare luând în calcul aspectul sediului companiei. Și pentru că tot vorbim de recrutare este bine să luați în calcul că un angajat nemulțumit de mediul său de lucru își va avertiza prietenii și cunoștințele să nu aplice pentru posturile disponibile din cadrul firmei. Un birou pentru recepție bine gândit din punct de vedere al ergonomiei, confortului și designului va contribui la crearea unei prime impresii pozitive. Mobila office la comandă așa cum este cea de aicieste singura care îți permite personalizarea până în cele mai mici detalii, ajutându-te să creezi un spațiu unitar și atmosfera potrivită.

Retenția este un alt KPI important care este afectat de confortul la locul de muncă. Cu cât mobila și spațiul de lucru sunt mai lipsite de elemente de confort și design, cu atât va fi mai mare fluctuația personalului.

Pe lângă impactul pe care îl are asupra succesului procesului de recrutare din cadrul unei companii, mobila office afectează și productivitatea angajaților. Un mobilier office confortabil și plăcut din punct de vedere estetic va reduce nevoia de pauze și va crește concentrarea și creativitatea. De exemplu, un mobilier office bine gândit te poate ajuta să transformi o suprafață deschisă în spații separate cu destinații diferite în care, cu ajutorul unor panouri fonoabsorbante ca cele de la Moff.ro pot funcționa atât departamentul de call center cât și alte departamente care au nevoie de liniște.

Impact asupra productivității are și organizarea. Un spațiu ordonat reduce timpul pierdut și contribuie la creșterea nivelului de concentrare. Mobila office care dispune de spații de stocare închise dar ușor accesibile te va ajuta să organizezi spațiul de lucru foarte ușor.

Desigur, mobila office nu este singurul factor care acționează asupra stării de spirit și al atitudinii angajaților la și vis-a -vis de job-ul lor. La fel de importante sunt criterii ca lumina naturală și iluminatul, prezența plantelor, culorile și texturile alese. Impreună cu mobilierul ales acestea creează o atmosferă care are un impact uriaș. Dacă acest impact este negativ sau pozitiv, depinde doar de tine. (P)

Sursa foto: pexels.com