Primăria Sectorului 4 a început lucrările de construire a unui bazin de înot semiolimpic acoperit, cu toate facilitățile necesare și de reabilitare a sălii de sport, din incinta Școlii Gimnaziale nr. 190. Potrivit Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, de noile facilități sportive vor beneficia cei 1.872 de elevi ai școlii, precum și elevii care vor fi implicați în competițiile ce vor fi organizate aici.

Proiectul privind ”Reabilitarea modernizarea și extinderea bazinului de înot” vizează actualul bazin de înot descoperit, fără dimensiuni competiționale, dezafectat, nefolosit de mulți ani și aflat, în prezent, în stare de degradare, dar și actuala sală de sport a unității de învățământ, care va avea trecere directă către clădirea bazinului.

”Ne dorim ca în locul bazinului aflat în ruină să ridicăm o clădire care să adăpostească un bazin de înot cu caracteristici semiolimpice și toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, dușuri, grupuri sanitare, camere pentru personalul didactic, spatii tehnice, camere pentru echipamente sportive, dar și tribune pentru public, astfel încât să putem organiza aici și diferite competiții. Dincolo de beneficiile sociale, proiectul are și o importantă componentă de sănătate pentru generațiile viitoare, de care, în calitate de medic, îmi doresc să am grijă, oferindu-le șansa de a face mișcare și de a profita de beneficiile înotului și sportului, în general”, a explicat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță pentru site-ul institutiei pe care o conduce.

Viitorul bazin construit pe amplasamentul actualei ruine va avea în dotare un sistem performant și sigur de recirculare, filtrare și tratare a apei și un sistem de încălzire/climatizare ce se va baza pe două centrale de tratare a aerului, cu recuperator de căldură în plăci.

Odată cu realizarea bazinului de înot acoperit va fi reabilitată, modernizată și extinsă și actuala sală de sport a Școlii Generale nr. 190, aflată, de asemenea, în stare de degradare, cu suprafețe afectate de mucegai, pardoseală, accesorii și obiecte sanitare deteriorate și cu infiltrații de apă către interior, la fiecare ploaie.

”La final clădirea sălii de sport va avea spații mai multe și mai variate în care să se desfășoare activitătile sportive aferente programei școlare și în care să poată fi organizate competiții sportive școlare, la care să participe și elevii din Sectorul 4. După refacerea pereților și a tâmplăriei, pardoseala actuală va fi înlocuită cu un strat nou de covor, special destinat suprafețelor de joc, vor exista echipamente și accesorii noi care sa faciliteze activitatile sportive, grupuri sanitare moderne și un sistem de termoficare eficient. La finalul proiectului, 1.872 de elevi ai școlii, dar și alți sportivi, vor avea acces și vor beneficia de noul bazin și de noua sală de sport, dotate inclusiv cu facilități destinate persoanelor cu dizabilități”, susține Primarul Sectorului 4.

Costurile pentru realizarea modernului bazin vor fi acoperite din bani europeni, în urma unui proiect cu finanțare nerambursabilă în valoare totală de peste 12 milioane de lei.