Sediul Ministerului Apărării Naționale va fi deschis publicului duminică, 7 aprilie, cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice.
Potrivit gazdelor, începând de la ora 9.00, reprezentanții presei vor putea asista la ceremonia militară dedicată evenimentului.
IMPORTANT: Accesul publicului larg va fi permis începând cu ora 11.00, în cadrul Zilei Porților Deschise, eveniment în cadrul căruia vizitatorii vor putea asista la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, vor putea vizita o expoziţie de tehnică militară, expoziţii tematice, dar și câteva săli emblematice ale clădirii Ministerului Apărării Naționale. 

Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, Editurii Militare, dar și standuri de inventică și tehnologii militare.
De asemenea, vor avea loc exerciții demonstrative ale militarilor EOD, ale Direcției Informare și Relații Publice – „Corespondenți de război”, dar și ale reprezentanților Asociației Tradiția Militară.
În Aula Ministerului Apărării Naționale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară.
IMPRESIONANT: De la ora 19.30, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii (B-dul general Vasile Milea nr.5-7, sector 6).

***
La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.
În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

Sediul Ministerului Apărării Naționale va fi deschis publicului duminică, 7 aprilie, cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice.