Igiena corectă a mâinilor salvează, anual, milioane de vieți.
Pentru a conștientiza acest lucru, personalul medical de la Spitalul Clinic ” Dr. Victor Babeș”, administrat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a participat la o prezentare a unei tehnici de ultimă generație

Igiena corectă a mâinilor salvează, anual, milioane de vieți.
, referitoare la prevenția infecțiilor.
PRECIZARE: O astfel de tehnică modernă se bazează pe monitorizarea personalului medical, prin niște ecusoane speciale, cu ajutorul cărora se poate verifica de câte ori s-au folosit soluțiile dezinfectante!

IMPORTANT: Spitalul Clinic ” Dr. Victor Babes” este singurul spital din România care deține în secția de terapie intensivă și un robot cu lumină ultravioletă pulsată cu xenon, pentru dezinfecţia suprafeţelor.
Procedura de dezinfecție cu ajutorul robotului se realizează din octombrie, anul trecut, după efectuarea metodelor standard de dezinfecţie prevăzute în norme. Rezultatele au arătat o diminuare cu 4,79% a incidenţei cazurilor de infecții asociate asistenței medicale (IAAM) și implicit o scădere a costurilor directe de spitalizare, servicii și medicație în spital.
Potrivit unui comunicat oficial, bugetul alocat acestui program a fost de 877 de mii de lei.

Foto: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București