Ministerul Culturii și Identității Naționale, reprezentat de secretarul de stat Răzvan Rab, coordonator al domeniului relațiilor culturale internaționale, a participat, în data de 6 noiembrie a.c., la evenimentul ce a anunțat deschiderea oficială a „Zilelor Culturii Kuwaitiene” la București.

Pentru a marca 55 de ani de relații diplomatice bilaterale între România și Kuwait, vor avea loc o serie de evenimente ce se vor desfășura în perioada 7-11 noiembrie în capitală, cu rolul de a promova și de a face cunoscute aspecte reprezentative ale artei și folclorului din Kuwait. Totodată, evenimentele își propun să stârnească interesul și curiozitatea celor care nu au avut până acum oportunitatea de a experimenta diversitatea culturală a statului Kuwait.

„Cred cu tărie că aceaste evenimente, simfonii de emoții, artă vizuală și muzică folclorică, sunt un pas important în efortul de a consolida relația dintre poporul român și cel kuwaitian, dar și o dovadă sinceră de implicare reciprocă ce are ca scop intensificarea cooperării culturale dintre România și Kuwait în viitor. Ministerul Culturii și Identității Naționale își exprimă angajamentul de a lucra îndeaproape cu statul Kuwait pentru ca, împreună, să planifice viitoarele proiecte culturale”, a menționat Răzvan Rab.

Seria de evenimente și activități s-a deschis cu expoziția „Kuwaitul: locație și istorie urbană”, care are loc în perioada 7-11 noiembrie la Muzeul Național de Istorie a României. Expoziția reunește în mod inedit o serie de piese foto-documentare care redau locuri cu semnificație istorică și obiecte reprezentative pentru cultura Statului Kuwait.

De asemenea, în perioada următoare, vor avea loc o serie de concerte cu muzică folclorică kuwaitiană, susținute de formația „Al Takht Al Arabi Al Kuwaiti”, dar și prelegeri ale unor personalități academice importante din Kuwait.