Cateva zeci de ONG-uri au trimis astazi o scrisoare deschisa catre Primarul General invitandu-l la dialog.
Reamintim ca OPTAR a transmis o cerere de audienta catre Primarul General pe 29 octombrie 2020, insa au trecut 6 saptamani fara ca aceasta audienta sa fie programata.

„Am urmărit campania dumneavoastră, programul de candidatură și promisiunile din seara rezultatelor la alegeri. Domnule Dan, ați anunțat, în discursul dumneavoastră, o altă administrație a Bucureștiului, parteneră cu cetățeanul și care să folosească energiile acestui oraș.

Un parteneriat cu mediul de afaceri, cu mediul academic, cu specialiștii, cu ONG-urile, cu asociațiile profesionale.

Bucureștiul are în acest moment o mare nevoie de o administrație de calitate. Sufocat de trafic, aer poluat și gunoaie, cu străzi pline de gropi și mii de clădiri vulnerabile la cutremur, divizat de inegalități sociale, cu una din cele mai mari rate de infectare cu COVID-19 din țară și o fibră socială fragilă, acesta nu mai este un oraș în care să fie bine să trăiești.

Totuși, noi, semnatarii acestei scrisori, credem că acest lucru poate fi schimbat, dacă lucrăm împreună și constant la prioritățile orașului. Credem că Bucureștiul are resursele umane și materiale pentru a redeveni un oraș cu o calitate a vieții ridicată.

Suntem câteva zeci de organizații și grupuri de inițiativă care deja lucrează pentru un București mai bun. Acordăm finanțări pentru proiecte, protejăm parcurile orașului, construim și amenajăm spitale, urmărim transparența bugetară, aducem împreună vecini din cartiere, susținem educația pentru copii din medii defavorizate, măsurăm calitatea aerului, pregătim populația pentru un viitor mare cutremur, facem colțuri din oraș mai prietenoase cu locuitorii lui, folosim resursele nefolosite ale orașului (hale industriale, râul Dâmbovița) în colective de creativi și exemplele pot continua. O parte dintre noi au inițiat deja de-a lungul timpului colaborări cu administrația publică de la nivelul Municipiului București.

Scriem această scrisoare pentru a ne exprima speranța și interesul pentru un parteneriat eficient cu administrația locală în acest mandat, pentru București și toți locuitorii săi.

Premisele de cooperare de la care plecăm cu toții sunt prioritizarea intereselor comunității, solidaritatea, transparență bugetară și decizională, folosirea resurselor locale în mod corect, echitabil și eficient.

De asemenea, fiecare din semnatarii acestei scrisori în parte deține expertiză, instrumente și resurse care pot fi utilizate împreună cu noua administrație, pentru binele comun al bucureștenilor.

Am cartografiat mai jos, în formatul programului dumneavoastră de candidatură, prioritățile, resursele și expertiza noastră. Lista organizațiilor nu este exhaustivă. Cu siguranță sunt și multe altele cu experiență cel puțin la fel de relevantă.

Vă invităm, domnule primar, să organizăm o întâlnire în care să detaliem modul cel mai eficient în care putem lucra împreună pentru București – fie într-un grup mai mare al organizațiilor care lucrează în București, fie pe arii de expertiză.

Cu stimă,

Asociația Active Watch

Asociația Basar / studioBASAR

Asociația BAZA. Deschidem orașul

Asociația Carusel

Asociația Casa bună

Asociația Dăruiește Viață

Asociația Dream Project

Asociația Geeks for Democracy

Asociația Make Better – MKBT

Asociația Metodelor Alternative pentru Integrare Socială – AMAIS

Asociația Nod Makerspace

Asociația OPTAR – Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România

Asociația Parcul Natural Văcărești

Asociația Pe Stop

Asociația Peisagiștilor din România – Filiala București

Asociația pentru Educația, Dezvoltarea și Implicarea Tineretului – EDIT

Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic – Re:Rise

Asociația pentru Sprijinirea Integrării Sociale – ASIS

Asociația pentru Tranziția Urbană – ATU

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN

Asociația The Social Incubator

Asociația Wilderness Research and Conservation

Centrul de resurse pentru participare publică – CeRe

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Floreasca Civică

Fundația Cărturești / Street Delivery

Fundația Comunitară București

Fundația Policy Center for Roma and Minorities

Fundaţia Visul Luanei

Funky Citizens

Greenpeace România
Grupul de inițiativă civică Chibrit

Grupul de inițiativă civică Cișmigiu

Grupul de inițiativă civică Green Floreasca

Grupul de inițiativă civică Kiseleff

Grupul de inițiativă civică Lacul Tei

Inițiativa Civică Grow Up România

Inițiativă susținută și de Ordinul Arhitecților din România Filiala București”, se arata in scrisoarea deschisa.