Vești bune! Guvernul a reluat discuțiile cu Volkswagen pentru construirea unei fabrici în România. E de luat în seamă faptul că grupul german a amânat investiția din Turcia din cauza intervenției militare asupra kurzilor.
Concret, Ștefan-Radu Oprea, ministrul interimar al Mediului de Afaceri, a anunțat că Guvernul a reluat discuțiile cu grupul Volkswagen, în vederea materializării unei investiții în România. Negocierile au loc în contextul în care constructorul auto german a amânat decizia privind construirea unei fabrici în Turcia, unde tensiunile par să se intensifice de la o zi la alta, ca urmarea a ofensivei armatei turce împotriva kurzilor.
„Ministrul Ştefan-Radu Oprea a anunţat că Guvernul Dancilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiţia în România, în contextul în care acesta a comunicat ca amână anunţul unei investiţii în Turcia”, se precizează în comunicatul transmis de Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
Ministrul Oprea a făcut anunțul în cadrul Conferinței Naționale „Școala profesională în sistem-dual – Alternativă de excelență pentru rezolvarea crizei forței de muncă în industria auto”, eveniment organizat în cadrul Salonului Auto București.

foto:imm.gov.ro

Ministrul Ştefan-Radu Oprea a anunţat că Guvernul Dancilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen.