Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu nu exclude ca municipiul Bucuresti sa intre in carantina in situatia in care numarul cazurilor de coronavirus sa treaca de 6 la mia de locuitori, propunand chiar si inchiderea centrelor comerciale in weekend!

„Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată. Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară, aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. (…) Închiderea centrelor comerciale… iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”, a mai arătat ministrul Sănătății.

Si prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat azi, după şedinţa Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, că restricţiile în vigoare vor fi prelungite cu 14 zile, dar situația se va schimba, ”foarte posibil”, dacă incidența cazurilor de coronavirus din Capitală va trece de 6.

In Bucuresti s-au inregistrat, duminică, 1.755 de cazuri noi de coronavirus, echivalentul a peste 41% din numărul total de 4.267 înregistrat la nivelul întregii țări, potrivit datelor oficiale.