E BINE AȘA: Senatul a adoptat, marţi, 28 aprilie, în şedinţa de plen, ATENȚIE, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă care viza modificarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 prin care sunt interzise, în unităţile de învăţământ, „comportamentele generatoare de bullying”. Este știut că de ani buni, acest flagel a pus „pe jar” liniștea și, adesea, chiar buna desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Demn de știut, senatorii au votat telefonic, fiind exprimate 128 de voturi „pentru” şi două abţineri.

Iniţiată de un grup de deputaţi din aproape întreg spectrul politic (PSD, PNL, PMP, UDMR, ALDE şi minorităţi), propunerea legislativă vizează creşterea gradului de siguranţă în mediul şcolar prin abordarea proactivă a provocărilor generate de fenomenul bullying în societate.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, iar în Comisia de învăţământ a Senatului a fost amendat, astfel că unul dintre alineatele nou introduse în lege stabileşte că în unităţile şi instituţiile de învăţământ sunt interzise comportamente generatoare de bullying, oricare ar fi forma acestuia”.

Practic această modificare poate constitui un mare pas în ceea ce înseamnă, în adevăratul sens al cuvântului, EDUCAȚIA și modelarea comportamentului social al copiilor și tinerilor care, în ziua de azi, adesea, preiau „mecanic” surse de inspirație din filme sau jocuri din mediul online, ceea ce duce, inevitabil, la deteriorarea relațiilor cu ceilalți elevi și… nu numai.

foto: Facebook