„Pepiniera de talente” este un program educațional organizat de Sectorul 3 al Municipiului București, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Programul „Pepiniera de talente” este structurat pe grupe de vârstă, după cum urmează:

Grupa de vârstă 6-10 ani/clasele 0-IV cuprinde ateliere de dansuri, muzică (ore de cor), ateliere de îndemânare care vizează dezvoltarea abilităților motrice și de comunicare între copii și arte plastice (pictură, desen, caligrafie, grafică).

Grupa de vârstă 10-14 ani/clasele V-VIII cuprinde ateliere de teatru (actorie, public speaking, scenariu, regie, scenografie, lumini de spectacol, sunet), scriere creativă (storytelling, benzi desenate), muzică (trupe/soliști, lumini de spectacol, sunet) și multimedia (fotografie, producție scurtmetraje, grafică).

Grupa de vârstă 14-18 ani/clasele IX-XII cuprinde ateliere de teatru (actorie, public speaking, scenariu, regie, scenografie, lumini, sunet), muzică (trupe/soliști, producție muzicală, lumini de spectacol, sunet), scriere creativă și jurnalism, multimedia (fotografie, grafică, producție video, producție scurtmetraje, comunicare multimedia).

Atelierele vor fi organizate pe module, asigurând într-o primă etapă accesul tuturor elevilor înscriși, urmând ca după finalizarea modulelor de inițiere să fie selectați cei care vor fi pregătiți în regim de performanță.

La aceste ateliere se pot înscrie elevii din clasele 0-XII din toate unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 3, publice sau private, autorizate în baza legii. Înscrierea elevilor în cadrul Programului „Pepiniera de talente” are caracter opţional, cursurile fiind gratuite şi costurile suportate integral de către Sectorul 3 al Municipiului București.

Atelierele destinate elevilor se vor desfăşura în afara programului şcolar, în funcție de sălile libere din unitățile de învățământ implicate în program sau comasând cursurile din mai multe școli/licee într-o singură unitate de învățământ, apropiată de cea la care învață elevii înscriși în ateliere. În alegerea acestora se va ține seama de orarul elevilor, sălile disponibile, orarul instructorilor, precum și dotările tehnice necesare atelierului în cauză.

În luna decembrie 2018, absolvenții grupelor de performanță vor prezenta în spațiul public rezultatele pregătirii, în cadrul evenimentului Gala „Pepinierei de Talente”, corespunzător domeniilor agreate, în spații puse la dispoziție de Primăria Sectorului 3, accesul publicului fiind gratuit.