În data 09.04.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 60.600 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 26.200 de mijloace de transport (dintre care 13.200 de automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 28.500 de persoane cu 12.500 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 32.100 de persoane cu 13.700 de mijloace de transport.

Potrivit informațiilor oficiale, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 24.700 de persoane şi 13.300 de mijloace de transport (6.200 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 14.400 de persoane cu 7.100 mijloace de transport.

În această perioadă, Poliția de Frontierălucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 38 fapte ilegale (22 infracţiuni şi16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 6.800 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 11.100 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 17 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de cetăţeni români din diferite motive legale.