Vicentiu Corbu, fondatorul solutiei KIM de digitalizare a companiilor, a participat la Summitul „Industrii Inteligente 2024” din Brașov, organizat de BCR in parteneriat cu Confederatia Patronala Concordia. La eveniment au fost prezenți o serie de antreprenori si oameni de business remarcabili care au reușit sa construiască companii puternice chiar si in vremuri dificile.

Lucrul cu care au fost cu toții de acord a fost faptul că digitalizarea nu mai este opțională ci este un must-have atunci când vrei sa îți dezvolți afacerea si să rămâi competitiv in piață. Nu au digitalizat de dragul digitalizării…asta însemnând ca nu au implementat soluții standard care nu se potriveau modului lor de lucru, ci au adaptat soluțiile pe fluxurile lor.

Sectorul românesc de IT este în mare măsură bazat pe servicii, este necesarǎ tranziția la produs. De aceea este nevoie de mai multă comunicare între companiile din zona industrială si firmele romanești de IT pentru a crea produse ce adresează nevoi reale ale acestor companii.

Ca si concluzie, șansa noastră ca țarǎ, este sa avem încredere in forțele noastre, sǎ folosim toatǎ experiența adunată până acum în cele 2 mari sectoare – industrial și IT și să ne dezvoltăm împreună, a precizat Vicentiu Corbu, fondatorul KIM.