Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: Am cerut Comisiei Europene ca sumele disponibile pentru programul vie-vin să fie utilizate pentru a evita pierderile de podgorii, sectorul viti-vinicol românesc fiind unul dintre cele mai puternice de acest gen din Europa!

Mulțumită unor strategii bune de investiții și măsuri bine gândite pentru acest sector, astăzi România se poate mândri cu unele dintre cele mai performante crame, dar și cu unele dintre cele mai bune vinuri din Europa!

Am fost în vizită la o cramă din zona D.O.C. Dealu Mare pentru a vedea cu ochii mei ce înseamnă o investiție de 6 milioane de euro într-o cramă cu peste 250 hectare!”

Oficialul român recunoaște, totodată, că „Pasiunea pe care o au vinificatorii români se poate vedea prin mândria cu care își prezintă produsele, dar și performanțele la care au ajuns aceștia în ultimii ani!”

Sectorul viti-vinicol va fi susținut și în viitorul Plan National Strategic, în special pe parte de promovare, pentru a deveni competitivi cu regiuni istorice în domeniu cum ar fi regiunea Bordeaux!