Finalizarea programului de reabilitare termică în sectorul 2 va fi asigurată, transmit autoritățile, și prin atragerea de fonduri financiare de la Banca Europeană de Investiții (BEI). Vineri, 4 octombrie 2019, documentele de finanțare au fost perfectate de către Toader Mugur Mihai, Primarul Sectorului 2 și Andrew McDowell, Vicepreședintele instituției bancare.
Cu această ocazie, primarul Toader a declarat: “Sectorul 2 derulează cel mai mare Program de Reabilitare Termică la nivelul întregii țări, program ce include 1772 blocuri, aflate în diverse stadii de execuție, cele mai multe dintre ele fiind finalizate. Sectorul 2 și-a propus să fie un exemplu în materie de eficientă energetică prin reabilitarea locuințelor colective, atât pentru reducerea la minim a consumului de energie și a emisiilor de bioxid de carbon, cât și pentru a deveni prietenoase cu mediul înconjurător. Avem deja șapte ani de colaborare în care am beneficiat de experiența partenerului nostru de încredere, Banca Europeană de Investiții, care a participat la dezvoltarea proiectelor prioritare ale sectorului 2 și la cofinanțarea acestora.”
La rândul său, Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, a explicat: ”Fondurile BEI vor contribui la creșterea eficienței energetice a peste 400 de clădiri rezidențiale din sectorul 2 al Bucureștiului, ceea ce va conduce la îmbunătățirea mediului orașului printr-o reducere a emisiilor și a poluării, ridicând astfel nivelul de trai al cetățenilor bucureșteni. Acest program de acțiune climatică ajută România să își îndeplinească angajamentele internaționale în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon”.

Finalizarea programului de reabilitare termică în sectorul 2 va fi asigurată, transmit autoritățile, și prin atragerea de fonduri financiare de la Banca Europeană de Investiții (BEI).