Clădirea construită în perioada interbelică (1928) din Piața Rosetti, strada Dianei nr. 2, va fi consolidată și restaurată cu bani europeni din PNRR, componenta 5 – Valul Renovării, potrivit unui comunicat al Primăriei București.

Valoarea totală a finanțării aprobate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 7.957.231,96 lei cu TVA.

„Cromatica și texturile de pe fațade vor fi conform cu cele originale, astfel încât la finalizarea lucrărilor, fațadele vor avea aspectul arhitecturii care a existat la vremea la care a fost construită clădirea” a declarat edilul Capitalei.

Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic I, are 5 etaje, o suprafață de 1.940 mp, iar funcțiune ei este de: locuințe colective și spații cu altă destinație.

*MAI TREBUIE ȘTIUT: 80 de imobile – clădiri rezidențiale sau publice, monumente istorice sau blocuri de locuit vechi de aproape 100 de ani – vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile obținute din surse naționale și europene, dar și cu bani de la bugetul local.

Este vorba de 21 de clădiri selectate pentru finanțare în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS) – valoarea proiectelor fiind de 500,62 milioane lei și alte 17 proiecte finanțate prin PNRR, în valoare de 283,4 milioane lei.

Printre monumentele istorice ce vor fi consolidate cu aceste fonduri se numără Muzeul memorial Gheorghe Tattarescu, Teatrul Bulandra și Teatrul foarte Mic, Blocul Rosenthal sau Club A.

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va consolida din bugetul local alte 42 de clădiri.

foto: Bucurestiul secret/Facebook