„Noua cale ferată spre aeroport porneşte din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 m, traseul continuă cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 metri şi un viaduct de 1,52 km, care supratraversează DN1, până la noua staţie de călători, de la Terminalul Sosiri Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Pe întregul traseu a fost montată linia de cale ferată, constructorul executând în prezent ultimele lucrări de buraj şi profilare mecanică. Stadiul fizic de execuţie al lucrărilor – 97%„, au anunţat miercuri, 9 septembrie, reprezentanții CFR.

Potrivit sursei, la staţia T1 Aeroport, mai sunt de exeutat finisajele interioare (gresie, zugrăveli, tavan fals), de montat instalaţii electrice, TTR, instalaţii sanitare, electice şi termice, instalarea de difuzoare, camere video, grup electrogen. Mai trebuie executate lucrări de alimentări cu apă şi realizare rigolă preluare ape meteorice , precum şi montarea de parapet pentru protecţie peroane.

Pe partea de construcţii civile/viaduct, mai este de montat un sistem de colectare şi scurgere ape meteorice de pe viaduct (pilele 9 – 10 şi 25 – 37), montarea unor panouri fonoabsorbante şi instalarea de canal de beton pentru cabluri (zonă viaduct).

Trebuie știut că valoarea contractului este de 398,1 milioane lei, din fonduri europene nerambursabile. Contractantul este Arcada Company, iar constructorii pe categorii de lucrări sunt: Arcada (construcţii civile/viaduct), Wiebe (suprastructură cale ferată), Alstom (instalaţii semnalizare şi telecomunicaţii).

foto: ziare.com