Claudiu Năsui anunță veștile zilei:

„Prima– o veste bună este pentru HoReCa: turiștii străini vor putea veni în România.

În trecut era menționată expres lista celor care pot veni în România (la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021). Pentru a putea primi turiști străini, puteam fie să adăugăm și turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluție.

Mulțumesc premierului Florin Cîțu și ministrului Lucian Bode că au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turiștii străini vor putea veni cu respectarea condițiilor generale (în funcție de lista pe care se află țara).

A doua veste bună este pentru toți antreprenorii. Azi a trecut OUG-ul prin care termenul de depunere a declarației pentru beneficiarul real este prelungit până pe 1 octombrie.

Declarația fusese reintrodusă intempestiv printr-un amendament strecurat în ultima secundă în parlament. Până pe 1 octombrie putem discuta cu toate părțile din procesul decizional pentru a adopta modelul austriac, care nu presupune o birocrație înfiorătoare pentru implementarea directivei”, a transmis ministrul.