Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din București a trecut, miercuri, în Scenariul roșu. Asta înseamnă desfășurarea orelor în sistem exclusiv online. Totul se întâmplă după ce, din păcate, după ce doi profesori și un elev au fost confirmați pozitiv cu Covid-19.

Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială <Ionel Teodoreanu>, după ce în cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.), două cadre didactice și un elev au fost confirmați pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line”,
se precizează într-un comunicat remis de reprezentanții Primăriei Sectorului 4.

Potrivit autorităților, măsuri de dezinfecție a spațiilor au fost luate și la Școala Gimnazială nr. 308 și la Școala Gimnazială nr. 190 din capitală, acolo unde, tot în cursul zilei de miercuri, câte un elev a primit confirmarea infectării cu coronavirus.

ATENȚIE:
În aceste două cazuri, doar activitățile de învățare la clasele din care făceau parte copiii au fost sistate fizic, colegii lor urmând a efectua cursuri în sistem on-line în următoarele 14 zile.

IMPORTANT: Primăria anunță că va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii.

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Educației, la acest moment, 302 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. (Actualizarea de miercuri, 23 septembrie, ora 12).