AR FI POSIBIL, OARE?!? De la 1 iunie spațiile în care se desfășoară spectacole, dar și cinematografele și-ar putea redeschide porțile! Ar fi extraordinar așa ceva…

Propunerea… care dă ceva speranțe vine din partea Ministerului Culturii, dar este însoțită de o serie de reguli și scenarii, astfel încât… viața culturală să fcaă unii pași către… normalitate. Totul, însă, urmează să inte în analiză la Ministerul Sănătății dar și la Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Setul de măsuri a fost elaborat în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru pentru reluarea activității cu public a sectoarelor cultural-creative, grup inițiat de către Ministerul Culturii cu sprijinul prim-ministrului Florin Cîţu, după cum anunță autoritățile.

PERSPECTIVĂ: Adeverinţa de vaccinare anti-COVID, un test RT-PCR negativ, realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului, sau un test destinat diagnosticării rapide negativ se numără printre condiţiile participării publicului la activităţile cultural-creative în spaţii închise în condiţiile unei rate a incidenţei infecţiilor cu SARS-CoV-2 cumulate mai mici de 7,5/1000 de locuitori.

foto: Facebook