Prefectul de București, Gheorghe Cojanu, este evaluat de premierul Ludovic Orban, riscand schimbarea sa din funcție, după ce a declarat duminica, 18 octombrie, că nu știa datele oficiale privind infectările cu coronavirus în Capitală deoarece … era la cumpărături.

„Nu am avut numărul de îmbolnăviri, eram la cumparaturi. Am fost înștiințat de dl. colonel Precup de la ISU că e de 3.02 și trebuie să ne vedem la prefectură. M-am prezentat. Colega dumneavoastra a făcut precizarea că sunt mai mult de 500 de infectări. Eu nu am avut această informare, singurul lucru pe care-l știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. La ora la care eu am fost informat, eu nu primisem buletinul. La noi se trimite pe e-mail oficial”, a spus Cojanu, într-o intervenție la Digi 24, precizând că se află în termen legal pentru convocarea Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență, for care decide măsurile când rata de infectare trece de 3 cazuri la mie.

Astazi, si presedintele Klaus Iohannis a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca „e de neînțeles că deși am văzut zilnic creșterea numărului de cazuri, la nivelul capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat clar, astfel încât populația să fie pregătită. Atitudinea prefectului Capitalei și modul în care a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus șeful statului.

P.S. Se pare ca premierul Orban ar fi luat decizia sa il demita pe Cojanu, locul sau urmand a fi luat de Traian Bebeceanu.