Nu trebuie sa fim mari iubitori de calatorii pentru a ne da seama de faptul ca acestea reprezinta o cale foarte eficace prin care ne putem deconecta de la oboseala si stres, dar si una prin care putem descoperi oameni si locuri noi. Pentru ca lucrurile sa decurga asa cum ne propunem atunci cand calatorim, mai intai este important sa punem la punct cateva aspecte importante ce au legatura atat cu masina, cat si cu detaliile legate de calatoria in sine. Pentru ca de cele mai multe ori timpul ne este destul de limitat, este posibil ca fara o organizare corespunzatoare, sa uitam de diferite aspecte, astfel ca intreaga calatorie se poate transforma cu usurinta intr-o aventura de zile mari.

Chiar daca o doza de imprevizibil este binevenita atunci cand vorbim despre calatorii, cu certitudine ultimul lucru de care ai nevoie atunci cand pleci intr-o calatorie, este o defectiune aparuta spontan la masina sau sa uiti acasa, acte si documente importante. Pentru ca cu totii ne dorim sa calatorim fara griji, am pregtit pentru tine o lista cu cateva recomandari care iti pot fi utile atunci cand iei decizia de a pleca intr-o calatorie.

Rezerva din timp

Un prim pas important este acela de a te asigura ca rezervi totul din timp. Indiferent ca este vorba despre spatiul de cazare sau despre alte aspecte similare, este important ca aceste aspecte sa fie foarte bine puse la punct, cu ceva timp inainte de calatoria propriu-zisa, pentru ca in acest fel vei merge la sigur. Astfel, daca ai visat vreodata la vacante memorabile in Turcia sau inspre alte destinatii celebre, asigura-te intotdeauna ca faci rezervarile aferente din timp. In acest fel, riscul sa te confrunti cu situatii neplacute in ceea ce priveste spatiul de cazare, scade drastic.

Pune foarte bine la punct masina

Chiar daca autoturismele moderne sunt concepute pentru a fi cat mai fiabile, cel mai probabil nu mai vine ca o noutate pentru nimeni faptul ca in timp anumite componente ale masinii vor ceda sub actiunea constanta a uzurii. Astfel, inainte de a pleca cu masina la drum lung (in cazul de fata intr-o calatorie) este recomandat sa faci o verificare amanuntita masinii, astfel incat sa reduci pe cat posibil riscul ca anumite componente sa cedeze pe drum. Astazi, cand este atat de simplu sa gasesti de la piese exceptionale pentru Freelander, Audi, BMW sau orice alt model de masina la care ne putem gandi, nu ar trebui sa neglijam acest capitol.

Mare atentie la ce pui in bagaj

Nu sunt deloc rare situatiile in care avem tendinta de a lua dupa noi tot “dulapul” cu haine atunci cand calatorim, pentru a constata ulterior ca nu vom purta decat un sfert din acestea. Din acest motiv, iti recomandam ca inainte de a introduce orice in bagaj, sa verifici starea vremeii, sa pui toate documentele necesare pentru calatorie, urmand ca mai apoi sa adaugi hainele. Asigura-te insa ca le iei doar pe cele de care vei avea nevoie cu adevarat, mai ales daca vei calatorii cu avionul, unde in general trebuie sa fim destul de chibzuiti cu bagajele.