„Ne bucurăm să vă avem alături într-un număr atât de mare și vă mulțumim că ați dus povestea Universității din  Bucureștiului mai departe.

 Nu, nu suntem înrudiți cu Hogwarts School of Hogsmead și nici nu avem originile într-o Universitate secretă fondată de Vlad Țepeș.

 Aniversăm, însă, în 2024, 160 de ani de la înființare și 330 de ani de tradiție academică la București și vom organiza, pe parcursul acestui an, o serie de evenimente care să marcheze aceste momente importante ale învățământului superior bucureștean.

Cu o istorie de 160 de ani și un prestigiu confirmat constant, Universitatea din București este astăzi un spaţiu academic dinamic și incluziv, centrat pe studenți și caracterizat prin creativitate, inovare și pragmatism.

Actor central al învăţământului superior 🇷🇴 românesc și 🇪🇺 european, Universitatea din  Bucureștiului este o instituţie aflată într-un permanent proces de adaptare și internaţionalizare, deschisă spre multiculturalitate și diversitate. Iar apartenenţa la CIVIS alături de alte 10 universităţi europene de top, vine să confirme că UB este o organizaţie puternic ancorată în transformările societale ale lumii actuale, fiind o instituţie angajată civic și social, conectată la cele mai importante provocări locale, naţionale, europene și globale”, au transmis în urmă cu puțin timp reprezentanții instituției într-o postare pe contul de socializare al Universității.