Cei care organizează de ceva ani, Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, împământenind astfel o tradiție, sunt, acum, în febra pregătirilor și, mai cu seamă, în plin proces de promovare a sezonului 2019 – 2020 care va bucura turiștii și iubitorii de senzațional cu idei care mai de care mai inspirate!

În această perioadă, deși, pe jos, prin orașe, noi mai ieșim, încă, la plimbare cu tricouri și blugi trei sferturi, responsabilii “Hotel of Ice Bâlea Lac” se află într-una dintre cele mai vizitate capitale din Europa, anume la Londra, unde în această perioadă se desfăşoară Târgul Internaţional de Turism “WTM London 2019”.

 
Mai exact, în această perioadă, deși, pe jos, prin orașe, noi mai ieșim, încă, la plimbare cu tricouri șiblugi trei sferturi, responsabilii “Hotel of Ice Bâlea Lac” se află într-una dintre cele mai vizitate capitale din Europa, anume la Londra, unde în această perioadă se desfăşoară Târgul Internaţional de Turism “WTM London 2019”. Practic, una dintre cele mai importante manifestări de profil organizate în lume. Cu acest prilej, a fost prezentată şi tema din acest sezon a proiectului – “Underwater Fantasy”, întregul concept al viitorului “Hotel Of Ice Bâlea Lac” urmând să aibă legătură cu această temă, iar oaspeţii obiectivuluisunt aşteptaţi să experimenteze o inedită fantezie… ce sugerează mediul subacvaticacolo, sus, pe crestele înghețate ale „Alpilor Ardealului”-Făgărașii .
“Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac din Munţii Făgăraş îşi întâmpină turiştii an de an cu o nouă tematică. În acest sezon, tema celui mai inedit loc de cazare din România este lumea subacvatică: cu ajutorul unui număr impresionant de artişti locali, fiecare cameră va fi poavazată cu sculpturi de gheaţă reprezentând animale marine, scoici, sirene şi diverse alte creaturi caresă pună la încercare miestria celor ce vor construi fantasticul hotel de gheață!

O inițiativă care cucerește turiștii din întreaga lume
Situat într-un peisaj care amintește de… tărâmurile înghețate, unind stâncile, troienele și cerul în priveliști unice, pe malurile lacului glaciar Bâlea, hotelul este reconstruit de la 0 în fiecare an, din blocuri imense de gheaţă extrase direct din lac. Construcţia începe de regulă la sfârşitul lunii noiembrie, odată ce temperaturile scad suficient de mult încât constructorii să poată demara lucrările. Și… se lucrează în condiții extreme! Este nevoie de peste 3800 de ore de muncă, iar dificultatea procesului diferă de la an la an, în funcţie de condiţiile meteo, de obicei dintre cele mai vitrege!
Echipa de constructori este compusă din peste 40 de persoane, care vin în fiecare an din Târgu-Mureş pentru a construi hotelul. Anul acesta inaugurarea este programată să aibă loc pe 23 decembrie”, menţionează echipa “Hotel of Ice Bâlea Lac”, într-un comunicat de presă prilejuit de participarea la Târgul Internaţional de Turism de la Londra.

Bunătăţi locale şi un bar confecționat exclusiv din gheaţă
La fel cum s-a întâmplat şi la ediţiile anterioare, complexul “Hotel of Ice Bâlea Lac” nu înseamnă doar spaţiile de cazare amenajate în construcţia principală şi “satelitul” acesteia – grupul de iglu-uri. Cei ce vor ajunge iarna la Bâlea Lac vor putea servi diverse preparate culinare şi băuturi într-un decor cu adevărat spectaculos.
“Șederea turiştilor la Hotelul de Gheaţă este completată de serviciile restaurantului şi barului din interior: mâncăruri locale, gătite cu ingrediente din zonă, servite pe platouri de gheaţă. În fiecare seară, după cină, la barul hotelului se organizează un afterparty, iar decorul cu mese şi băncuţe de gheaţă, unde şi băuturile sunt servite în pahare de… gheaţă, recreează atmosfera de la Polul Nord, într-un mod extrem de original”, informează reprezentanții “Hotel of Ice Bâlea Lac”.

Sporturi de iarnă pe care nu le vei găsi în staţiunile de ski
Entuziastă, echipa celui mai inedit hotel din România, pregăteşte pentru iarna ce urmează şi un nou Winter Park, obiectiv ce va completa oferta, astfel încât sejurul petrecut la Bâlea Lac să fie unul cu adevărat extraordinar. Aici, turiştii vor putea practica multe sporturi de iarnă, dar vor avea parte şi de diverse provocări și distracții pentru toate gusturile, numai bune de experimentat în timpul liber, alături de familie sau prieteni.
“Veţi găsi aici şi activităţi puţin mai neobişnuite, pe care aveţi ocazia să le practicaţi într-un cadru natural inedit, şi care nu pot fi întâlnite în staţiunile de ski, adesea aglomerate şi unde zăpada nu e mereu ideală. Pe pârtiile neatinse de aici se poate practica snow-rafting, ski off-piste (cu ghid, pe diverse niveluri de dificultate), căţărări pe gheaţă, plimbări cu snow-mobilul sau nou adăugat în ofertă, heliskiing. Această activitate presupune transferul cu elicopterul până în vârful pârtiilor, oferind o vedere superbă a Munţilor Carpaţi, posibilitatea de a face plajă pe şezlonguri la baza pârtiei şi transferul înapoi la hotel, tot cu elicopterul”, ne mai informează organizatorii.

De asemenea, Biserica de Gheaţă nu va lipsi din “inventarul” complexului ce va fi organizat în acest sezon, lăcașul urmând a fi ridicat tot în apropierea “Hotel of Ice”.
Iarna trecută, întreg complexul de gheață a purtat amprenta sculptorului sibian de talie mondială Eugen Petri.

Foto: Hotnews, Hotel Of Ice Romania, Eugen Petri