Universitatea din București are cele mai bune performanțe la nivelul învățământului superior românesc în privința impactului social și economic, conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, unul dintre cele mai cunoscute rankinguri din spațiul academic global.

În clasamentul amintit, Universitatea din București este urmată, în marja 401-600, de alte două universități membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice din București, precum și de Universitatea Politehnica din București.

Academia de Studii Economice din Bucureşti este prezentă, pentru al treilea an consecutiv, în clasamentul Times Higher Education University Impact Rankings, care reflectă impactul universităţii în societate conform obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU.

Conform clasamentului Times Higher Education Impact Rankings 2021, Universitatea din București se poziționează în marja 301-400, din 1.115 instituții participante, dovedindu-și, încă o dată, adeziunea la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.

În mod concret, Universitatea din București figurează la 8 categorii din cele 17 analizate, evidențiindu-se în domenii precum “Quality Education”, “Gender Equality”, “Peace, Justice and Strong Institutions”, “Reduced Inequalities” și “Decent Work and Economic Growth”. Astfel, Universitatea din București se află pe locul 44 din 966 de instituții la categoria “Quality Education” și pe locul 38 din 776 de instituții la categoria “Gender Equality”, în timp ce la categoria “Peace, Justice and Strong Institutions” se clasează în marja 101-200, iar în domeniile “Reduced Inequalities” și “Decent Work and Economic Growth”, UB se încadrează în marja 201-300.

Detaliind, rezultatele Universității din București poziționează instituția drept prima universitate din România la categoriile “Quality Education”, “Gender Equality” și “Peace, Justice and Strong Institutions”.

Citeste mai departe pe reusita.ro