Municipiul București va avea la sfârșitul acestui an cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din România.

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, construiește în zona Lira-Sebastian un complex de servicii sociale care va avea mai multe funcțiuni: o Bancă de Alimente, o cantină socială, un Centru de formare profesională în domeniul Horeca pentru persoane vulnerabile, un centru de informare și consiliere pentru femei și centre de zi pentru copii și adulți cu dizabilități. Complexul este format din 4 clădiri, una finalizată, 2 în curs de finalizare, iar la cea de-a patra lucrările au ajuns la 60%.

Concret, în acest complex, Direcția Generală de Asistență Socială va colecta, depozita și distribui către persoanele aflate în nevoie alimentele donate de producători din industria alimentară și retaileri, alimente care nu mai pot fi vândute, dar sunt potrivite pentru consum.

„Spunem astfel stop risipei alimentare, îi ajutăm pe cei care din motive financiare se află în situații de risc și intrăm în rândul orașelor europene unde acest concept funcționează cu succes de mulți ani.

Acest complex va fi și un etalon de eficiență energetică  pentru ca s-a optat pentru un sistem inteligent de utilizare a resurselor naturale, inclusiv prin acoperișuri verzi”, transmit autoritățile.