Proiectul inițiat de Primarul General Gabriela Firea privind reabilitarea peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu a fost aprobat miercuri, 31 iulie, în ședința Consiliului General al Municipiului București.
Proiectul se referă la aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru această investiție și a primit 31 de voturi “pentru” (PSD-UNP, ALDE, PMP), 14 abțineri (USR și PNL) și 3 voturi împotrivă (USR).
Practic, sunt vizate lucrări de amploare, pe o durată de 3 ani, valoarea totală a intervențiilor pe care le presupune proiectul fiind estimată la aproximativ 10 milioane de euro.
Primarul General, Gabriela Firea: “Este o investiție extrem de utilă, au trecut 165 de ani de la inaugurarea Grădinii, care nu a mai beneficiat de investiții consistente dinainte de anul 1989. Am pregătit în ultimele luni prin ALPAB, documentația de reabilitare – am trecut-o prin Comisia tehnico-economică, iar astăzi am inclus-o pe ordinea de zi a ședinței CGMB. La finalizarea investițiilor, bucureștenii vor avea posibilitatea să se bucure de un spațiu public de calitate, cu confort sporit, și cu valoare peisagistică ridicată”, a mai promis edilul.
De asemenea, proiectul prevede introducerea unei rețele wi-fi, a sistemului de supraveghere video si de monitorizare a numarului de utilizatori, precum și interventii la principalele componente ale parcului: alei si platforme, împrejmuire, amenajări peisagere, Podul cu nuc, ansamblu “Cetate”, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu, rețele electrice și iluminat, rețele de apă și canalizare, grupuri sanitare, cișmele, locuri de joacă, mobilier urban.

Foto: Facebook

Este o investiție extrem de utilă, au trecut 165 de ani de la inaugurarea Grădinii, care nu a mai beneficiat de investiții consistente dinainte de anul 1989.