Recepția lucrărilor la terminalul T4, la parcarea auto și parcul fotovoltaic de la Aeroportul internațional Iași s-a materializat, fiind un moment mult așteptat.

Noul terminal va fi deschis pe data de 31 martie, obiectivul urmând să deservească zborurile către țările Schengen și zborurile interne.

Directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, a declarat că intrarea României în Schengen a grăbit deschiderea T4, el precizând că primul zbor din noul terminal va fi Iaşi-Otopeni, programat vineri la prânz.

Noua infrastructură este completată și de noua identitate vizuală.

Cu o suprafață de peste 31.000 mp, dispusă pe trei niveluri (subsol, parter și etaj), Aeroportul Iași devine al doilea cel mai mare terminal din România.

Capacitatea sa minimă de procesare este de 3,5 milioane de pasageri anual, oferind Aeroportul Iasi  potențialul de a se transforma într-un hub regional important.

Această evoluție a aeroportului va consolida poziția municipiului Iași pe harta destinațiilor europene.

”Intrarea în Schengen, stabilită la început de an, ne-a devansat calendarul operaţionalizării T4, drept urmare, am apăsat pedala de acceleraţie să putem opera zboruri Schengen şi non Schengen în ultima zi de martie”, a declarat Romeo Vatră.

Valoarea totală a proiectului de dezvoltare și modernizare a Aeroportului Iași este de aproximativ 100 de milioane de euro, 85% reprezentând fonduri europene.