Blocurile Sun Insurance London (Ciobani), construite în anul 1934 după planurile arh. Hermann Clejan. De-a lungul timpului a avut la parter un restaurant Ciobani, mai târziu în anii socialismului un magazin Apicola, iar prin anii 78-80 era sediul societăţii Larex, care se ocupa de verificarea calitativă a produselor, apoi lipsa imobilului Pherikide şi blocul Acţiunea Economică a României de arh. Leon Silion, cu turnuleţele întregi, apoi Biserica Italiană (construită după 1913), urmată de mai multe clădiri scunde, intersecţia cu strada CA Rosetti, lipsa blocului Scala cu cinematograful (bloc construit în anul 1935) şi imobilul Ciclop, garajul pe care se va ridica prin 1937-38 Hotelul Ambasador şi blocul Aro. (Belkine Gabriel)
De remarcat că imobilul Ciclop, garajul Constantin Mihăescu, reprezentantul mai multor mărci de automobile în România, avea și o fațadă mare, transversală pe bulevard. Cu toate acestea, a permis constructorului blocului Scala să se lipească efectiv de imobilul său, neutralizând total acea fațadă.(Cristian Moanta)
Clădiri. Cu oameni și cu amintiri, cu tot. Bucureștii din alte vremuri, cu un farmec și un istoric ce nu merită date uitării…

sursa foto: Caleidoscop/ Bucurestii Vechi (Foto si Istorie)

Blocurile Sun Insurance London (Ciobani), construite în anul 1934 după planurile arh. Hermann Clejan.