Asociația pentru Patrimoniu Regal Peleș și Universitatea Națională de Muzică București devin parteneri în proiecte de cercetare și evenimente culturale care vor promova patrimoniul artistic al României.

IMPORTANT: Joi, 10 decembrie, se va semna protocolul de colaborare dintre APPRP și Centre For Nineteenth-Century Music Studies (CNCMS – Centrul pentru Studiul Muzicii Secolului XIX). Parteneriatul va fi lansat în cadrul conferinței internaționale de inaugurare a CNCMS, eveniment care va reuni muzicologi, profesori, compozitori și interpreți de renume internațional.

Mecenatul artistic și susținerea muzicienilor români reprezintă o tradiție a regalității, perpetuată până în zilele noastre. Domeniul Regal Peleș a fost, atât în vremea monarhiei cât și în anii recenți, gazda unor evenimente muzicale remarcabile, care au pus în valoare patrimoniul artistic și potențialul locului pentru turismul cultural.

Colaborarea cu Universitatea Națională de Muzică București este menită să concretizeze obiectivele legate de cercetare, formare de specialiști și proiectele culturale asumate de Asociația pentru Patrimoniu Regal Peleș.

Ce trebuie reținut: Cele două organizații vor desfășura, împreună, evenimente muzicale, conferințe, workshop-uri, concerte, masterclasses, proiecte de cercetare și editoriale al căror subiect îl constituie muzicile secolului al XIX-lea și cele dedicate Dinastiei Regale a României, în conexiune cu practicile socio-culturale și artistice europene și extraeuropene.