Fika18, un laborator de croissante fondat, acum trei ani, de antreprenorii Armand Sima şi Cătălina Opris, deschide sâmbătă 13 februarie primul punct de desfacere sub acest nume, pe Calea Victoriei din Bucureşti. În câteva săptămâni se va deschide şi cel de-al doilea magazin, pe strada Lipscani, în centrul vechi.

„Prin Fika18 vrem să transformăm acel moment în cel mai îmbietor obicei al zilei, iar croissantul, atât de mult apreciat în întreaga lume, este răsfățul perfect.

Realizarea acestui delicios produs de patiserie necesită timp, răbdare, ingrediente de cea mai bună calitate și atenție asupra fiecărei etape și tehnici de procesare – timpul de răcire, de dospire, laminarea, odihna, tăierea, rularea aluatului precum și temperatura în toate etapele de fabricație, acestea din urmă având un rol esențial in obtinerea produsului final perfect.

La Fika18, ne concentrăm pe producția de croissante și derivatele acestora. Atât croissantele (dulci sau sarate) cât și cremele sunt preparate de la zero în laboratorul propriu, iar procesul de fabricație, atent urmărit, durează 2 zile”, scrie site-ul companiei.