La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii locali aflați în patrulare pe Str. Calea Giulești au constatat că în fața unui punct de lucru al unei societăți comerciale s-a desfășurat o „operațiune de defrișare a… unui copac”.

Polițiștii locali au procedat la efectuarea de verificări, în urma cărora au stabilit că defrișarea respectivă s-a produs în mod ilegal de către reprezentanții societății, nedeținând aviz de specialitate emis de Primăria Municipiului București.

Ca urmare, agenții au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, conform H.C.G.M.B. nr. 304/2009 privind aprobarea normelor de protecție a spațiilor verzi pe teritoriul Municipiului București.

Potrivit hotărârii mai sus menționate, persoanele fizice și juridice au obligația să dețină aviz de specialitate emis de Primăria Municipiului București pentru defrișarea arborilor și arbuștilor.

ATENȚIE: Nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 304/2009 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 la 100 lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice, de la 1.000 la 10.000 lei.

Aceste activități au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale pentru astfel de fapte pe raza teritorială a Sectorului 6.