Dacă postarea din această dimineață, pe CONTUL OFICIAL al Universității București e doar o… GLUMĂ de 1 Aprilie, atunci ne dă de gândit. O instituție prestigioasă precum Universitatea București nu credem că trebuie să se preteze la astfel de gesturi în postări „oficiale”.

„Echipele de cercetători care lucrează la Palatul Universității din București anunță că astăzi au făcut o descoperire senzațională care ar putea rescrie radical istoria învățământului superior românesc.

Astfel, printre fragmentele de cărămidă, pergamente și manuscrise vechi, cercetătorii au identificat 📃 un sistem de calcul numeric datând din vremea Academiei Domnești care arată că Universitatea din București a avut ca precursor o Universitate secretă înființată în 1460 de domnitorul Vlad Țepeș și membră a aceluiași consorțiu cu Hogwarts School of Hogsmeade.

Astfel, Universitatea din București marchează, în 2024, nu doar 160 de ani de la înființare și 330 de ani de tradiție academică la București, ci 564 de ani de tradiție academică în România”, au anunțat în urmă cu puțin timp reprezentanții reputatei universități pe contul de Facebook al intituției.