INCIDENT GRAV PE DUNĂRE: O ambarcațiune s-a răsturnat în apropierea portului Corabia. Un tânăr de 21 de ani este dat dispărut duminică seară, alte opt persoane reuşind să iasă singure la mal. Un alt tânăr a avut nevoie de îngrijiri medicale. Conducătorul ambarcaţiunii se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aflăm că la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Transporturi Olt, Poliţiei oraşului Corabia, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi poliţişti din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt.

Din primele verificări, s-a constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat. În barcă se aflau nouă persoane, toate din oraşul Corabia. Opt din cele cele persoane au ieşit singure la mal, conştiente.

Cea de-a noua persoană este un tânăr, de 21 de ani, care, în urma evenimentului, nu a fost găsit. Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orăşenesc Corabia”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

Polițiștii fac precizarea că a fost testat cu aparatul etilotest conducătorul ambarcaţiunii, rezultatul evidențiind oconcentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare se desfăşoară căutări, fiind solicitată şi echipa de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

 Poliţiştii întreprind cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor  împrejurărilor în care s-a produs nefericitul eveniment.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a anunţat că pentru căutarea tânărului respectiv pompierii de la Garda Vişina şi Detaşamentul Caracal intervin cu trei autospeciale pentru primă intervenţie, două bărci cu motor, două echipaje SMURD şi o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare, în zona portului Corabia.

foto: ziare.com