Istoria, sub ochii noștri: Turcia, la un pas să invadeze nordul Siriei. Potrivit surselor locale, primele focuri de armă au fost trase!
E oficial: Turcia a trimis trupe şi vehicule armate în oraşele Sanliurfa şi Kilis, aflate la granița cu Siria. De asemenea, așa cum transmit agențiile de presă internaționale, aviația turcă a întreprins, în cursul zilelor luni şi marți, lovituri aeriene împotriva unor poziții din nordul Irakului ale kurzilor.
Bombardamentele efectuate luni seară şi în cursul nopții s-au soldat, deja, cu moartea a 12 ‘teroriști separatişti’, termen cu care Ankara îi desemnează pe membrii PKK.
Unităţile au fost mobilizate pentru a întări posturile militare ale Turciei de-a lungul graniț

Istoria, sub ochii noștri: Turcia, la un pas să invadeze nordul Siriei. Potrivit surselor locale, primele focuri de armă au fost trase!
ei cu Siria, conform Anadolu. Agenţia turcă de presă a relatat luni seară de asemenea că mai multe camioane cu tancuri se îndreptau spre Sanliurfa, de unde ar urma să fie mutate mai aproape de frontieră, adăugând că întăririle continuă începând de sâmbătă.
În aceste circumstanțe extrem de tensionate, firește, nu doar presa, ci mai cu seamă șefii de state și de guverne din mai toată lumea stau cu ochii ațintiți pe ceea ce se întâmplă, așteptând urmările sau prognostigând eventualele urmări.
“Dacă Turcia va face ceva ceea ce eu voi considera, în marea şi inegalabila mea înţelepciune, că a depăşit limitele, voi distruge şi nimici complet economia Turciei”, a avertizat Trump într-o postare pe Twitter, citat de stirileprotv.ro.

foto: stirileprotv.ro.