15 mai 2021 a fost ziua primului tur de oraș in capitala Romaniei, Bucuresti, organizat de Nordis Travel. O lecție de istorie și cultură pe Calea Victoriei, considerată coloana vertebrală a Bucureștiului, una dintre arterele cu cele mai multe clădiri declarate monument istoric.

„Așa am aflat că Drumul de Lemn, astăzi Calea Victoriei, a fost de fapt primul drum construit din București. Strada era pavată cu trunchiuri de copaci, iar prima femeie care a pedalat pe Calea Victoriei a fost Mița Biciclista, pe numele său real Maria Mihăescu. Pe lângă poveștile despre faimoasa cofetărie de la Casa Capșa, Teatrul Odeon sau Palatul Telefoanelor aflate de la Ștefan Saris, am descoperit istoria Galeriilor Artmark, din cadrul Palatului Ceasianu-Racoviță, am admirat lucrările celebrilor Brâncuși și Luchian din Galeria Națională de Artă și bineînțeles casele tradiționale românești de la Muzeul Satului.

Tururile vor fi organizate lunar, având tematici diferite. Fiecare tur va fi anunțat cu o săptămână înainte pe pagina de Facebook a Nordis Travel”, se scrie pe pagina de facebook a companiei.

Sursa foto: Facebook.