26 și 27 august: Sunteți așteptați la a XX-a ediție a Festivalului Brânzei și al Țuicii, eveniment care an de an celebrează munca ciobanilor și bunilor gospodari din Rășinari. E aceasta sărbătoarea roadelor, e bucuria rășinărenilor de a dărui din prea-plinul muncii de peste an, din gustul de aur al bunătăăților preparate după taine moștenite din bătrâni.

Manifestarea debutează sâmbătă, 26 august, la ora 13,30 când vor fi prezentate obiceiurile pastorale de la Rășinari, urmate, la ora 14,30 de spectacolul oferit de Ansamblul ”Călușerii” al Căminului Cultural din Rășinari, de ”Fluerașii” și invitații lor.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la ora 15,30, la ora 16,00 urmând să urce pe scenă ansamblurile folclorice din județele Sibiu, Vâlcea, Maramureș și Hubnedoara. La spectacol vor participa și tinerii interpreți participanți la Festivalul concurs ”Dumitru Giurcă Notar”. Nu va lipsi programul special al grupului vocal ”Junii”. De la ora 19,30, pe scenă vor urca Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Duminică, 27 august, festivalul începe la ora 10,00 cu vizitarea standurilor. La ora 13,00 vine rândul celebrului cocoloș cu brânză- bulzul festivalului, urmat la ora 14,00 de spectacolul ansamblurilor de dansuri populare din Sibiu, Vâlcea, Hunedoara și Timiș. Ziua va continua cu programul oferit de grupurile vocale ”Doruri sibiene” și ”Mlădițe sibiene”, de ansamblul ”Călușerii” și de recitalul lui Dorinel Hândorean.

Seara se va încheia cu mult-așteptatul foc de artificii.

Pe  parcursul celor două zile de festival, între orele 14.00-17.00 vor avea loc ateliere tematice pentru copii, dar și… drumeții.

Poftiți să vă bucurați de tradiții nealterate, de darul muncii unor țărani minunați!

Evenimentul, unul ce a înscăunat în leagănul Mărginimii o minunată tradiție, este organizat de Primăria Rășinari în colaborare cu Asociația pentru promovarea artelor spectacolelor FRINGE și Asociația ”Călușerii” Rășinari și cofinanțată de Primăria Rășinari prin Agenda Culturală 2023 și de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală și Comunitară 2023.

foto: Facebook, ziare.com