27 februarie 2019: Sunt afectate trenurile care circulă între Dristor1 -Republica şi Anghel Saligny – Păcii.  Atât în stații cât şi în trenuri călătorii sunt anunțați că sunt probleme tehnice iar circulația se desfăşoară îngreunat.
Acum o lună! Azi, din nou! Un nou incident major. Tot la Metrou. Cam ca și la CFR…

„Metrorex informează publicul că marți, 26 martie a.c., la ora 08.15, pe Magistrala 2, s-a produs o defecţiune la trenul de metrou ce mergea spre Pipera. Călătorii aflați în tren au fost debarcați în stația Piața Victoriei 1, în condiții de siguranță și au fost preluați de celelalte trenuri pentru continuarea călătoriei. În acest moment, circulația trenurilor de metrou se desfășoară cu dificultate. În cel mai scurt timp, se va circula conform graficului”.
Pasagerii,aflați în zona cu pricina s-a auzit o zdruncinătură foarte puternică, iar metroul s-a oprit subit. Firește, mulți s-au panicat!
Echipele Metrorex au făcut demersurile și intervențiile necesare pentru retragerea trenului defect din circulație.
„Călătorii au fost permanent informați prin sistemul de sonorizare din trenuri dar și din stații. Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, au transmis reprezentanţii companiei.
Din păcate, au fost și persoane cărora li s-a făcut rău în aglomerația greu de descris și de suportat de pe peroane și scări.
Din nefericire, cazurile de acest gen par să fi intrat în calendarul metroului bucureștean. Nu e greu de calculat: în ultimele două luni, aproximativ 15 incidente majore și accidente au creat blocaje și situații dificile, chiar de panică, în subteranul capitalei.
Precizare: Metrorex, regia care administrează metroul bucureştean, a lansat, deja, o licitaţie în vederea achiziţionării a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului, parte din Magistrala 5. Prin contract, Metrorex vrea să cumpere 13 trenuri în trei ani şi jumătate de la semnare şi apoi mai poate cere încă 17, în maximum 7 ani de la semnare. Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de rame noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), după cum precizează reprezentanții regiei.

foto:

Metrorex informează publicul că marți, 26 martie a.c., la ora 08.15, pe Magistrala 2, s-a produs o defecţiune la trenul de metrou ce mergea spre Pipera.
HotNews