VESTE EXCELENTĂ: CFR a semnat, marți, 11 iunie, contractul pentru proiectarea și execuția a 3 km de cale ferată și a stației de la terminalul SOSIRI de la Aeroportul Henri Coandă. Potrivit informațiilor oficiale, lucrarea include și un viaduct de 1,5 kilometri lungime care va supratraversa DN1 în zona aeroportului.
Așa cum anunță oficialii Ministerului Transporturilor, lucrările ar trebui să înceapă în această vară, urmând a se finaliza în mai 2020, înainte de meciurile organizate de București la campionatul european de fotbal. 

Asocierea Arcada – ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH va conecta aeroportul Otopeni la reţeaua feroviară

Așa cum anunță oficialii Ministerului Transporturilor, lucrările ar trebui să înceapă în această vară, urmând a se finaliza în mai 2020.
națională. Valoarea contract este de 398,16 milioane lei fără TVA.

Proiectul „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti”, Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti (proiectare şi execuţie)” prevede realizarea unei noi linii de cale ferată în lungime de 2,95 km, din care 1,52 km reprezintă un viaduct care va supratraversa DN1. Proiectul se va termina într-o stație supraterană peste sensul giratoriu din dreptul parcării de la terminalul sosiri (T1) al aeroportului. 

Contractul are oficial o durată de 14 luni (2 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie), însă reprezentanții CFR dau ca termen de finalizare mai 2020, chiar înainte de meciurile organizate de București în cadrul EURO 2020.

sursa foto: hotnews.ro