O elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București și-a dat ultima suflare pe un pat de spital, miercuri noapte fiind diagnosticată cu o formă agresivă de meningită. Tânăra de 18 ani a fost internată miercuri seară, fiind dusă, inițial, la Spitalul Universitar, de unde a ajuns, din pricina agravării stării de sănătate, la Institutul Matei Balș, unde a murit câteva ore mai târziu. Din nefericire, în cazul său, boala a evoluat foarte rapid.
Potrivit unui anunț oficial din partea DSP București, vineri, 19 aprilie, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” cursurile vor fi suspendate pentru dezinfecție.
De asemenea, s-a transmis că deja au fost prelevate probe de la colegii fetei, pentru ase identifica dacă mai sunt și alți elevi suspecți a avea meningită.

Forma de meningită care i-a curmat viața elevei – meningită meningococică fulminantă – este gravă, se transmite destul de uşor şi se manifestă cu febră ridicată şi dureri de cap puternice.

Foto: ROmedic

O elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București șia dat ultima suflare pe un pat de spital, miercuri noapte fiind diagnosticată cu o formă agresivă de meningită.