Autoritățile vor să închidă traficul pe… Valea Oltului pe timpul zilei, între 8 iulie și 9 august, pentru lucrări de defrișare pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești. Fix în vârf de sezon, în condițiile în care vorbim de una dintre cele mai pitorești zone und epoate fi admirat defileul Oltului, dar și cu stațiuni balneoclimaterice extrem de căutate de turiști.

ATENȚIE: Restricția de circulație va fi impusă doar pe timp de zi și urmează să fie anunțate oficial vineri toate rutele alternative.

Șoferii care vin din București pot ajunge în Transilvania pe Valea Prahovei, sau în Banat, pe cea a Jiului, potrivit stirileprotv.ro.

Din Râmnicu Vâlcea, ocolul care trebuie făcut pentru a ajunge în Sibiu aduce mulți kilometri în plus șoferilor, ceea ceva fi obositor dar și costisitor.

 Autoritățile se gândesc să îi direcționeze pe șoferi pe traseul Târgu Jiu – Simeria – Sibiu. Drumul se va lungi astfel cu 265 de kilometri și va dura cu 3 ore și 40 de minute mai mult. P

entru mașinile mici, o altă variantă ar fi Transfăgărășanul – aproape 100 de kilometri în plus, dar, având în vedere dificultatea traseului, durata va crește cu 2 ore și 20 de minute, scrie sursa citată.„Toată România o să fie blocată. Având în vedere că avem 2 rute ce leagă sudul de restul țării, nu știu ce variantă am putea găsi. O să vedem. Cea mai proastă idee”, este declarația unui șofer, declarație caredeja face înconjurul rețelelor d esocilaizare și iscă, la rândul său, nenumărate comentarii și întrebări.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii are în vedere, totuși, să poată permite celor care locuiesc chiar pe Valea Oltului să ajungă acasă, cu mașina, între anumite intervale orare.

 Probabil în cursul zilei de vineri autoritățile vor veni cu mult mai multe lămuriri.

 Foto: https://www.flickr.com/, ziare.com