IMPORTANT DE ȘTIUT: Senatul a adoptat, marţi, în calitate de primă Cameră sesizată, o binevenită propunere legislativă. Aceasta prevede acordarea de măşti de protecţie, ÎN MOD GRATUIT, de către Ministerul Sănătăţii, fiecărui cetăţean român, pentru a se proteja în contextul actual.

Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 de măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020. În vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import. Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA”, se precizează în proiectul depus la Senat pe 27 aprilie.

Raportul Comisiei de Sănătate a Senatului, de admitere fără amendamente, a fost însuşit de plen, senatorii exprimând telefonic 89 voturi ‘pentru’ şi 43 de abţineri, potrivit Agerpres.

Distribuţia măştilor se realizează de compania Unifarm SA, prin Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, către autorităţile publice locale.

Autorităţile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetăţean a setului de 30 măşti de protecţie în mod gratuit”, prevede iniţiativa legislativă.

Acum… rămâne de văzut exact modalitatea în care măștile vor ajunge întregi și în siguranță la TOȚI CETĂȚENII. Și… când…

 foto: Facebook