Piața imprimantelor 3d a început să devină din ce în ce mai diversificată. Există numeroase variante din care poți alege. Costurile implicate diferă în funcție de modelul ales. Tocmai de aceea, alegerea unei imprimante 3d poate fi destul de dificilă.

Decizia devine din ce în ce mai greu de luat, mai ales, dacă nu știi exact ce presupune fiecare tehnologie în parte. Realizarea obiectelor poate părea simplistă la început, dar în spatele rezultatelor se află o multitudine de procese.

Imprimantele de tip SL sunt mai puțin accesibile publicului larg decât cele de tip FDM. Iată o listă cu tot ce trebuie să știi despre astfel de imprimante:

  • Grosimea materialului folosit este cuprinsa între 0.016-0.127 mm, iar cel al spațiului de lucru este cuprins între max. 2100 x 700 x 800 mm.
  • Structurile care fac parte din suporturile SL pot fi manevrate ușor și îndepărtate manual după bunul plac.
  • Materialul care stă la baza funcționării imprimantei 3d de tip SL este rășina fotosensibilă. După denumire îți poți da seama că un astfel de material se poate solidifica în momentul în care ia contact cu raze ultraviolete.
  • Precizia de care dă dovadă se ridică la un nivel ridicat. Tocmai de aceea, rezultatele finale prezintă o calitate excelentă iar detaliile minuscule pot fi și ele reproduse fără probleme.
  • Rășinile polimerice fotosensibile se găsesc sub diverse variante și prezintă numeroase caracteristici.
  • Este mult mai scumpă în comparație cu imprimanta de tip FDM, tocmai din cauza utilizării razelor ultraviolete.
  • Procesul de producție poate suferi întârzieri. Dacă ai nevoie de o cantitate mare de obiecte într-un interval de timp scurt, imprimanta SL nu este tocmai potrivită.
  • Are numeroase întrebuințări și datorită acestei tehnologii pot fi realizate lucruri uimitoare. Unul dintre exemple este proteza pentru mână, tocmai datorită detaliilor fine pe care le poate produce. De asemenea, este foarte utilizata și de firme care își doresc logo-uri deosebite.

Imprimarea 3d începe să devină indispensabilă industriilor si ajuta la desavarsirea diverselor obiecte și prototipuri. Imprimanta SL nu este singura alternativă pentru transpunerea în realitate a ideilor creative. Există și altele cu diferite caracteristici. Le poți explora pe majoritatea aici. Alege ceea ce se potrivește mai bine cerințelor tale!