Cănile filtrante sunt dispozitive de uz casnic, portabile și compacte, care au capacitatea de a filtra impuritățile din apa de la robinet, transformând-o în apă potabilă. Acestea sunt alcătuite dintr-un rezervor, în care torni apa nepurificată, și un filtru, prin care aceasta trece, îndepărtându-se astfel impuritățile. 

Poți integra cana filtrantă în rutina zilnică foarte ușor și convenabil. O poți folosi acasă, la birou sau în timpul călătoriilor. O cană filtrantă poate înlocui cu succes apa îmbuteliată, fără să genereze deșeuri de plastic. Însă, acestea nu sunt singurele avantaje. Află top 5 beneficii ale acestor produse în rândurile de mai jos!

1. Îmbunătățirea calității apei

Unul dintre principalele beneficii ale utilizării cănii filtrante este capacitatea sa de a elimina diferite tipuri de impurități și chimicale din apă. Printre acestea se numără clorul, plumbul, bacteriile, virușii, sedimentele și calciul. Filtrul din cana reține aceste substanțe nocive, asigurând faptul că apa pe care o bei este curată și lipsită de orice potențial periculos pentru sănătatea ta. 

Un alt aspect important al îmbunătățirii calității apei este impactul asupra gustului și mirosului. Filtrarea apei poate îmbunătăți semnificativ gustul și mirosul acesteia, eliminând elementele care produc un gust și miros neplăcut. Astfel, poți savura o apă proaspătă și curată, fără gustul și mirosul neplăcut al clorului sau al altor substanțe chimice.

Comparativ cu alte metode de purificare a apei, cum ar fi fierberea sau utilizarea unui filtru de robinet, cănile filtrante sunt considerate mai eficiente și mai comode. Procesul de filtrare al cănii se realizează rapid și fără a necesita efort suplimentar din partea ta. De asemenea, acestea sunt portabile și le poți utiliza oriunde, acasă sau în călătorii. Dacă vrei să achiziționezi una online, exisă o mulțime de căni filtrante pe Mathaus.

2. Economisirea costurilor

Primul aspect pe care îl vom aborda este costul inițial al unei căni filtrante și durata de viață a filtrului. Deși costul inițial poate părea un pic mai mare, ţinând cont de durata de viață a unui filtru, care poate varia între 1 și 3 luni, acesta devine o investiție pe termen lung. Cu o cană filtrantă eficientă, poți economisi până la 800 de litri de apă îmbuteliată pe an.

Costul mediu al unei căni filtrante este de aproximativ 100 de lei, iar costul mediu al apei îmbuteliate poate ajunge până la 2 lei per litru. Dacă se consideră un consum mediu de 2 litri de apă pe zi, utilizând o căni filtrante timp de un an, poți economisi aproximativ 1400 de lei.

De asemenea, timpul petrecut pentru a cumpăra apa îmbuteliată este un cost indirect. Folosind o cană filtrantă, poți economisi timpul petrecut în trafic sau la cumpărături. Nu mai este nevoie să mergi în magazine sau să comanzi apa online și să aștepți livrarea. Cu o cană filtrantă la îndemână, poți avea întotdeauna apă proaspătă și filtrată în confortul casei tale, economisind astfel timp prețios.

3. Protecția mediului

Protecția mediului este unul dintre cele mai importante beneficii ale utilizării cănii filtrante în rutina zilnică. Această alegere simplă poate avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător.

  1. Reducerea consumului de plastic: utilizarea cănii filtrante elimină nevoia de a cumpăra apa îmbuteliată, care este de obicei ambalată în recipiente de plastic.
  2. Economisirea resurselor: producerea sticlelor de plastic necesită o cantitate semnificativă de energie și resurse naturale, cum ar fi petrolul și apa. Prin utilizarea unei căni filtrante, poți contribui la economisirea acestor resurse valoroase.
  3. Reducerea poluării: deșeurile de plastic sunt o sursă majoră de poluare, afectând atât mediul terestru, cât și cel marin. Aceste deșeuri poluează apa și afectează biodiversitatea marină.
  4. Promovarea responsabilității: Utilizarea cănii filtrante reprezintă un pas concret în direcția unui stil de viață mai sustenabil și mai responsabil față de mediu. Astfel de decizii individuale pot avea un impact pozitiv nu doar la nivel personal, ci și la nivel de comunitate.

4. Conveniența 

Una dintre cele mai mari avantaje ale cănii filtrante este ușurința cu care poate fi utilizată. Nu este necesară nicio instalare specială, iar tu poți folosi cana imediat după cumpărare. Tot ce trebuie să faci este să umpli cana cu apă de la robinet și să aștepți câteva minute pentru ca apa să fie filtrată. Aceasta este o soluție rapidă și simplă pentru a avea mereu acces la apă curată și sănătoasă în propriul cămin sau la birou.

Cana filtrantă are un design compact și ușor, ceea ce o face ideală pentru a fi transportată oriunde. Indiferent dacă mergi la birou, în excursii sau în călătorii, poți avea întotdeauna cu tine apă curată și sănătoasă. Nu mai trebuie să te bazezi pe apă îmbuteliată sau să cauți surse de apă potabilă în timpul călătoriilor. Cu o cană filtrantă, poți pur și simplu să umpli cana cu apă de la robinet și să te bucuri de apă curată în orice moment și oriunde te afli.

Cana filtrantă permite accesul rapid la apă purificată, fără a fi nevoie să cumperi și să depozitezi cantități mari de apă îmbuteliată. Acest lucru este un avantaj deosebit pentru persoanele care locuiesc în spații mici sau care nu au acces la un sistem de filtrare a apei la domiciliu. Nu mai este nevoie să te îngrijorezi de stocarea și transportul apei îmbuteliate, deoarece cana filtrantă poate asigura în mod constant apă curată și sănătoasă.  

5. Sănătatea

Sănătatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții noastre, iar utilizarea unei căni filtrante poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre generale. Iată câteva beneficii ale utilizării cănii filtrante în rutina zilnică:

  1. Hidratarea sănătoasă: Consumul suficient de apă curată și purificată este esențial pentru o hidratare adecvată. Cănile filtrante asigură o sursă sigură de apă potabilă, eliminând impuritățile și substanțele chimice nocive.
  2. Prevenirea bolilor: Folosirea unei căni filtrante poate reduce riscul de anumite boli, cum ar fi cancerul și bolile cardiovasculare. Filtrarea apei poate elimina impuritățile și substanțele chimice periculoase, precum clorul, plumbul și bacteriile, care pot fi prezente în apa de la robinet. De asemenea, filtrarea apei poate îndepărta substanțe nocive precum pesticidele și nitrații, care pot fi asociate cu anumite boli.
  3. Îmbunătățirea gustului apei: Unele persoane pot fi descurajate să consume suficientă apă din cauza gustului sau mirosului neplăcut al apei de la robinet. Cănile filtrante pot îmbunătăți gustul și mirosul apei, eliminând clorul și alte substanțe care pot afecta calitatea apei.
  4. Susținerea sănătății digestive: Consumul de apă purificată poate avea un impact pozitiv asupra sănătății sistemului digestiv. Apa purificată poate ajuta la menținerea unui tranzit intestinal sănătos și poate preveni constipația. De asemenea, poate contribui la absorbția adecvată a nutrienților, îmbunătățind astfel sănătatea generală.

Concluzionând, utilizarea cănii filtrante în rutina zilnică ne oferă numeroase beneficii, de la îmbunătățirea calității apei pe care o consumăm, la protejarea mediului și economisirea resurselor financiare. Este o soluție practică și sănătoasă ce contribuie la un stil de viață echilibrat.