Tocmai ai făcut unul dintre cele mai mari angajamente financiare ale vieții tale – un credit pentru locuință care te va influența din punct de vedere financiar în  următorii 30 de ani. În timp ce începi această călătorie, te poți simți copleșit de întrebări și incertitudini despre viitorul tău financiar. Din fericire, ai la dispoziție câteva soluții care să-ți aducă acea mult dorită liniște în viață.

Încheie asigurări facultative la valoarea reală din piață

Acum că ai semnat contractul de vanzare cumparare, este important să-ți asumi responsabilitatea de proprietar și să-ți protejezi investiția în casa ta. Băncile din România impun de regulă clienților, la obținerea unui credit ipotecar, încheierea unei asigurări obligatorii de locuință (PAD) care să acopere diverse riscuri dar și a unei asigurări facultative. Dacă PAD-ul  cuprinde o gamă standard de evenimente prin care banca își propune să-și protejeze propria investiție, asigurarea facultativă poate să acopere o gamă mai largă de riscuri, sumele asigurate nefiind limitate. Mai mult, cu asigurarea facultativă de pentru locuință protejezi atât locuința în sine, cât și bunurile din ea. 

Așadar, unul dintre cele mai eficiente moduri de a fi protejat, este să închei o asigurare facultativă de locuință la valoarea reală din piață, asigurându-ți astfel o protecție solidă în cazul unor evenimente neprevăzute care provoacă daune semnificative.  

Protejează-ți familia cu o asigurare de viață

Chiar dacă unii oamenii subestimează importanța asigurărilor, crezând că sunt necesare doar în situații extreme, acestea sunt plasa ta de siguranță. Când ai de-a face cu situații neprevăzute, care îți pot afecta finanțele și stabilitatea familială, te poți baza pe o asigurare de viata care să aibă grijă de tine și de cei dragi. Oricât de atent și responsabil ai fi, pot apărea accidente sau boli care să-ți dea viața peste cap. Aici vine în ajutor o astfel de asigurare care te ajută în caz de spitalizare, operație sau invaliditate.

Desigur, o asigurare de viață îi sprijină și pe cei din familie în cazul în care tu nu vei mai fi printre ei. Aceștia vor primi o sumă de bani stabilită prin contract, care să-i ajute să navigheze mai ușor peste perioada dificilă.

Anumite asigurări de viață iau în calcul nu doar viitorul, ci și situațiile din prezent, pentru ca tu să te menții sănătos multă vreme și poate chiar să previi anumite afecțiuni. Poți avea acces la consultații medicale online sau telefonic oricând, fie că e weekend, noapte, Crăciun sau minivacanța de 1 mai. De asemenea, acestea pot include și programe de fitness și nutriție, complet gratuit, pentru ca tu să fii mereu în formă și pregătit pentru orice ar putea apărea în viața ta.

Investiția în casa ta și asigurarea viitorului tău financiar sunt pași importanți și adesea necesari în viața fiecăruia. Cu toate acestea, pentru a te asigura că vei avea un viitor lipsit de griji și de imprevizibil, este important să fii proactiv în gestionarea finanțelor tale și să iei decizii înțelepte în ceea ce privește asigurarea de viață și de locuință.