„Sunteți incredibil de puternice, rezistente și este uimitor că românii vă primesc în casele și în inimile lor, cred că acest lucru a fost extrem de important pentru voi. Vă suntem alături”, le-a spus Prima Doamnă Jill Biden mamelor din Ucraina, în timpul unei vizite împreună cu Prima Doamnă a României Carmen Iohannis, la o școală de stat din București, care găzduiește elevi refugiați ucraineni.

Cu o extraordinară empatie, cu zîmbet, cu un soi de căldură sinceră, sufletească, soția președintelui american le-a îmmbrățișat, la propriu pe mamele fugite din calea războiului și chiar a vorbit și cu copii acestora și a stat să facă poze cu fiecare.

Ceea ce  mi-a atenția în mod special în ceea ce ne privește pe noi, e felul atât de frumos, limpede în care a spus de față cu toți, acolo: „dar românii sunt minunați” *referindu-se, în mod special, la felul în care am ajutat si ajutăm refugiații,la felul în care ne-am unit gândurile, inimile, faptele pentru o cauză nobilă. A spus-o cu tonul celui care conferă unui viteaz cea mai înaltă decorație cu onorurile de rigoare, cu tonul celui care are proprietatea cuvintelor și cântărește cu discernământ fiecare sentiment, fiecare exprimare. A spus-o în felul în felul în care s-arfi exprimat așa: „vă iubesc dragii mei!”…