Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat luni că se ia în calcul varianta ca în acest an școlar să se renunțe la… tradiționalele teze.

Din nefericire, în ultima perioadă, zilnic, din păcate, crește numărul școlilor nevoite să intre cu totul SCENARIUL ROȘU,varinată care, oricât de lăudată sau… la modă ar fi digitalizarea, nu e varianta „de vis” pentru un învățământ DE NOTA 10!

În acest context trebuie știut că, spre exemplu, marți, 27 octombrie, au fost anunțate 3.107 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), ceea ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Potrivit informațiilor oficiale, dintre cele 3.107 școli aflate în această situație, 393 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 2.714 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare. 

Așadar, nu este exclus ca în acest an școlar, elevii de gimnaziu și de liceu să nu mai dea tezele semestriale. Totul, însă, depinde cum va evolua pandemia și asta, bineînțeles, ține de cât d eresponsabili suntem cu toții.

Rămâne de văzut dacă o asemenea decizie de eliminare a tezelor va fi descentralizată, luată doar în județele și școlile unde se impune sau dacă va fi aplicată la nivel național.

Măsurile se vor decide etapă cu etapă și vor viza doar anul școlar 2020 – 2021.

O eventuală decizie va fi inclusă într-un Ordin de ministru.

Totodată, ar putea apărea modificări și în privința organizării olimpiadelor școlare, astfel că acestea s-ar putea desfășura exclusiv… online.