Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, vineri, la Timişoara, că terminalul Schengen al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” va fi inaugurat săptămâna viitoare, țara noastră urmând să intre în „Air Schengen” cu aeroporturile, precum și cu frontierele maritime de duminică, 31 martie 2024. Prezent pe şantierul Centurii Sud a municipiului Timişoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut mai multe declarații cu impact în viața timișorenilor și… nu numai!

După ce a explicat că investiţiile la Centura de Sud a Timișoarei vor fi gata în vara acestui an, cel mai probabil la sfârşitul lunii iulie, începutul lui august, stadiul investiţiei fiind, în prezent, de peste 70%, reprezentantul guvernului a vorbit despre lucrările la terminalul de Plecări Externe al Aeroportului din Timişoara.

Ptrivit ministrului, acesta va avea o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor. Investiţia se ridică la 184 de milioane de lei. Finanţarea obiectivului este asigurată din trei surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat şi veniturile proprii ale aeroportului. Începând cu 31 martie 2024, cetăţenii români vor putea călători liber pe cale aeriană în interiorul Uniunii Europene şi în statele asociate Schengen (Islanda, Liechtenstein, Regatul Norvegiei şi Confederaţia Elveţiană).