Canalul Youtube TNB — interfața video on-line a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București — a găzduit în perioada martie – iunie 2020, transmisii în sistem de streaming live ale Conferințelor TNB (materiale preînregistrate de-a lungul anilor) și ale câtorva dintre spectacolele fixate pe suport video și păstrate în arhiva teatrului.

Spectatorii fideli, mai vechi sau nou abonați ai Youtube Channel TNB (astăzi, în număr de 9150 și nu numai din România) au putut urmări on-line titluri din repertoriul current: „Furtuna”, „Allegro, ma non troppo”, „Două loturi”, „Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, „Luminița, de la capătul tunelului”.

Au fost difuzate, însă, și spectacole mai vechi care nu mai pot fi văzute pe scenă, precum „Năpasta”, „Ultima oră”, „Take, Ianke și Cadîr”, „Visul unei nopți de vară”.

În ultimii ani, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a realizat înregistrările spectacolelor și celebrelor Conferințe TNB prin intermediul Studioului Media al TNB, un studio multi-media propriu, special dezvoltat în scopul realizării producțiilor foto-video necesare promovării TNB, dar și conservării arhivei video a teatrului.

Pentru ca spectatorii noștri să nu simtă atât de mult distanța impusă de împrejurări, TNB lansează în această lună o nouă provocare: TNB-TV. Aceasta este, din luna iulie, noua denumire a canalului youtube al Teatrului Național București.

Pe TNB-TV, veți putea vedea, începând cu data de 20 iulie 2020, primele transmisii live on-line din inima Teatrului Național București (și la propriu, și la figurat).

TNB-TV va transmite live, materiale video realizate de echipa de comunicare a TNB, cu ajutorul echipei Studioului media al TNB,  care va asigura filmarea și transmisia în regim live a unor materiale video realizate special pentru publicul pasionat de teatru.

TNB-TV on-line este un prim pas către o televiziune on-line dedicată adevăratelor vedete, cum ne place să spunem, în contextul în care termenul ”vedetă” este folosit, parcă, în ultima vreme, prea des și prea fără atenție.

Pe TNB-TV veți putea vedea interviuri cu actori, regizori, scenografi, tehnicieni de spectacol, pe scurt oameni de teatru, în special din echipa Teatrului Național, dar și cu cei care se alătură echipei noastre pe parcursul proiectelor derulate aici.

TNB-TV va începe seria de transmisii live, luni, 20 iulie 2020, cu un interviu ocazionat de premiera spectacolului de teatru documentar, Jurnal de România.1989, regizat de Carmen Lidia Vidu. Vom afla de la artiștii care au participat la realizarea spectacolului, gânduri, speranțe, idei și poate…secrete din timpul lucrului. Transmisia fiind live, veți putea interveni în discuție prin intermediul mesajelor, le veți putea pune întrebări invitaților și veți avea cel puțin o șansă de a afla răspunsurile, pe loc.

Sperăm să fiți alături de noi în număr cât mai mare, pe TNB-TV, canal video la care puteți avea acces în orice moment la adresa http://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti

Prima transmisie live a TNB-TV va începe luni, 20 iulie, la ora 17:00, cu doar câteva zile înainte de data premierei spectacolului ”Jurnal de România. 1989”. Spectacolul va fi prezentat în premieră, pe 24, 25 și 26 iulie 2020, la Amfiteatru TNB, unul dintre puținele spații teatrale deschise publicului în această perioadă. Aici, se derulează și în acest an programul ”Nopți de vară, sus, pe teatru”, în aer liber, pe acoperișul Teatrului Național București.