Teatrul Masca ii invita pe bucureșteni la primul weekend de spectacole în cadrul proiectului “Departe de centru, Aproape de oameni”, ediția 2022, acesta fiind un proiect inițiat de Teatrul  Masca care își propune să ofere locuitorilor din cartierele dormitor aflate în proximitatea sediului institutiei de cultura amintite (Militari, Crângași, Drumul Taberei și Giulești) șansa de a vedea, într-un cadru prietenos și fără a trebui să se ducă până în centru, o suită de spectacole prezentate de o parte a instituțiilor culturale bucureștene, atât cele subvenționate de PMB, cât și cele independente: Teatrul Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Coquette, Breasla Actorilor, Compania ,,Scuze, noi”, Teatrul Vasilache, Compania Unfortunate Thespians, Asociația cu timp pentru cultură, Teatrul Masca și folkiștii Marius Matache și Teddy Tudoroiu.

Primul weekend al proiectului înseamnă și primele două spectacole care se vor juca în ”Amfiteatrul Lacătelor de Dragoste”:

Sâmbătă 6 august, 19.30 – Teatrul Arte dell Anima- “Improfix” – Improvizația este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginației și al abilităților actoricești. Un spectacol de improvizație nu presupune nimic altceva decât niște actori carismatici, o bucățică de scenă și multă disponibilitate, iar din partea publicului puțină dorință de a participa la crearea magiei și a bunei dispoziții, spune Mihaela Sîrbu cel mai titrat coach de impro din România.

Duminică 7 august, 19.30 – Teatrul Coquette – “Doamne, ce zile minunate!” – La 60 de ani de la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett Oh, les beaux jours continuă să fie fascinantă prin umorul și adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ. O femeie stă îngropată într-o movilă de pământ și-și vorbește viața în loc de a o trăi. Ea, împreună cu partenerii de scenă, trăiește numai pentru și prin spectatorii pe care uneori îi abordează ironic și tandru. Ea e doar un personaj ale cărui persoane trăiesc în fiecare spectator.

Aflată la a doua ediție, manifestarea cultural artistică se adresează publicului adult (+16).

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a teatrului (ezervări și informații la 0733.048.516) sau online. Pe pagina dedicată a evenimentului de pe www.masca.ro veți găsi programul complet și link-uri către cumpărarea de bilete.

Calendarul complet al evenimentelor din cadrul proiectului

Sâmbătă 6 august, 19.30 – Teatrul Arte dell Anima- “Improfix”

Duminică 7 august, 19.30 – Teatrul Coquette – “Doamne, ce zile minunate!”

Sâmbătă 13 august, 19.30 – Scuze, noi – ”O altă oră de dans!”

Vineri 19 august, 19.30  – Marius Matache & Teddy Tudoroiu – ”Cartierul cu folk”

Sâmbătă 20 august, 19.30 – Teatrul Vasilache – “Doctor asimptomatic”

Duminică 21 august, 19.30 – Mike Săvuică și Compania Unfortunate Thespians –  “Femeia ca un câmp de luptă”

Joi 25 august, 19.30 – Asociația cu timp pentru cultură – “Moștenirea tăcută”

Sâmbătă 27 august, 19.30 – Teatrul Evreiesc de Stat – “Mazl Tov… And Justice For All!”

Duminică 28 august, 19.30 – Teatrul Evreiesc de Stat – “Mazl Tov… And Justice For All!”

Joi 1 septembrie, 19.30 – Breasla actorilor – “Wanted”

Vineri 2 septembrie, 19.30 – Teatrul Arte dell Anima- “Totul despre femei”

Sâmbătă 3 septembrie – Teatrul Nottara – “Oglinda neagră”

Duminică 4 septembrie – Breasla actorilor – “Ducele”.